Meghívó

Tisztelt Kollégánk!

A Magyar Biokémiai Egyesület (MBKE), Magyar Genetikusok Egyesülete (MAGE) és annak Sejt- és Fejlődésbiológiai Tagozata 2017. március 31 – április 2 között megrendezi harmadik közös szervezésű konferenciáját,

Molekuláris Élettudományi Konferencia 2017
(Hungarian Molecular Life Sciences 2017)”

címmel.

A nagy múltú, rokon szakterületek kutatóit összefogó egyesületek 2013-ban hozták létre a legnagyobb hazai élettudományi konferenciát, melyet elhatározásunk szerint kétévente, így 2017-ben is megszervezünk. Hazai- és külföldi tudományos műhelyekből, mintegy négyszáz kutató részvételére számítunk. Az egyesített konferencia mindhárom egyesület hagyományait folytatni kívánja. A 2013-as első és az azt követő, 2015-ös Magyarországi Molekuláris Élettudományi Konferencia sikere bizonyította, hogy a közös szervezés a hazai élettudományi konferenciák történetében új minőséget hozhat létre. A 2017-es konferencia célja fórumot teremteni a biokémia, a szerkezetbiológia, a sejtbiológia, a fejlődésbiológia, a klasszikus és molekuláris genetika, az emberi betegségek molekuláris biológiája, a rendszerbiológia, a szintetikus biológia, a genomika és a bioinformatika területén dolgozó kutatók számára.

Alkotó szellemű, a szakmai megbeszéléseket központba állító, baráti hangulatú, de egyben elegáns kongresszust kívánunk szervezni, ahol régi ismerősök találkozhatnak és új munkakapcsolatok születhetnek. A konferenciánkat a minden igényt kielégítő egri, Hotel Eger-Park konferenciaközpontban rendezzük meg. A helyszínt úgy választottuk, hogy az előadó termek és a poszter kiállítások, valamint a cégek kiállításai az éttermekkel és a szállodai szobákkal egy épületegyüttesben helyezkedjenek el, ahol bőségesen vannak szakmai megbeszélésre alkalmas közösségi terek, valamint kikapcsolódást szolgáló létesítmények is.

Ezennel tisztelettel hívjuk Önöket, legyenek résztvevői ennek a molekuláris biológiai kutatásokat bemutató kiemelkedő jelentőségű tudományos rendezvénynek. Számítunk az Önök részvételére abban, hogy kiváló hangulatú, emelkedett és emlékezetes, mindnyájunk számára hasznos tudományos rendezvényt hozhassunk létre. Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy az előadások nyelve angol, ennek megfelelően az előadás címeket és összefoglalókat is angol nyelven várjuk.

A konferenciát a Diamond Congress Kft.-vel együttműködésben szervezzük. A Diamond Congress munkatársai kérésre további részletes információval szolgálnak.

A konferencia szervezői nevében:

Virág László
  Erdélyi Miklós
  Sass Miklós
Kovács Mihály
  Mihály József
  Szabó Gábor